Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo delikatny i puszysty sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
cukier 1 szklanka
masło 125 g
budyń waniliowy 1
aromat waniliowy 1
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo delikatny i puszysty sernik

Białka ubijamy na sztywną masę. Żółtka ubijamy mikserem, dodajemy do nich cukier i mieszamy, aż masa zrobi się biała i puszysta. Nie przerywając mieszania dodajemy stopniowo twaróg, miękkie masło, budyń i aromat waniliowy. Masę łączymy z ubitym białkiem i bardzo delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Całość pieczemy przez 50minut w 180C. Następnie wyłączamy piekarnik, ale nie otwierając go zostawiamy w nim ciasto do całkowitego wystygnięcia.
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak