Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo czekoladowe muffiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 270 gram
cukier kryształ 130 gram
kakao 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
maślanka 250 ml
olej 100 ml
czekolada gorzka 100 gram
czekolada mleczna 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo czekoladowe muffiny

Czekoladę kroimy na niezbyt małe kawałki (ja każdą kostkę dzielę na 4 części). Mąkę, cukier, kakao, proszek i 150 g czekolady łączymy w misce a następnie dodajemy maślankę, olej i jajko. Chwilę mieszamy łyżką w taki sposób, aby składniki tylko się połączyły.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy ciastem (do 3/4 wysokości papilotki). Pozostałe 100 g pokrojonej czekolady umieszczamy na muffinkach, wciskając ją lekko w ciasto. Formę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 - 25 minut (wbity w środek muffinki patyczek powinien wyjśc suchy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 11.08.2012 13:07
MUszą być pyszne
Maniek2 08.08.2012 09:56
pycha
Rafał10 31.07.2012 09:15
mniam ! Zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak