Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z papryką z szybkowaru

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 60 dag
papryka 4 sztuki
pomidory 4 sztuki
cebula 2 sztuki
mąka 1 łyżka
tłuszcz 4 dag
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 2 łyżki siekanej
sól 1 szczypta
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z papryką z szybkowaru

Baraninę oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki. Pomidory po sparzeniu obrać ze skórki, oczyszczoną paprykę pokroić w makaron, cebulę w półkrążki, czosnek posiekać. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę, włożyć cebulę. Wlać szklankę wody, dodać pozostałe składniki oprócz zieleniny. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z natką pietruszki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak