baranina z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotleciki baranie z kością

    12 szt
  • polędwiczka barania

    6 porcji
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • oliwa

    1 szkl.
  • rozmaryn suszony

    1 łyżeczka
  • sól selerowa

    1 łyżeczka
  • chilli

    1 szczypta
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku przygotować marynatę z szkl. oliwy, natki, soli, soli selerowej, rozmarynu, chilli i pieprzu. Mięso posmarować marynatą i zostawić na ok. 20 minut. Pozostałą oliwą natłuścić kratkę do grillowania i piec mięso po ok.6 minut z każdej strony. Podawać z papryką i pomidorami z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 25.05.2012 09:08
Dla smakoszy baraniny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat