Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
kapusta biała 1 główka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII

Kroki postępowania

1
Baraninę z kością pokroić na kawałki,
Krok 1 - BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII foto
2
kapustę pokroić na większe kawałki. Układać w garnku na przemian baranina , kapusta. Wrzucić kilka ziaren pieprzu, posoić
Krok 2 - BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII foto
3
Dusić to na wolnym ogniu przez ok 3 godziny, (do momenty aż kość będzie sama odchodzić od mięsa). Mimo prostoty wykonania i małej ilości przypraw smakuje wyśmienicie
Krok 3 - BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 13.05.2016 16:59
niezłe danie
mysza620 28.09.2015 12:34
Ja teź robiłam pierwszy raz, jak ktoś nie jest przekonany do baraniny moźna to zribić z innym mięsem
mysza75 28.09.2015 08:56
fajne mięsko jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak