BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    1 kg
  • kapusta biała

    1 główka
  • sól do smaku

  • pieprz kolorowy ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII foto
Baraninę z kością pokroić na kawałki,
Krok 2 - BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII foto
kapustę pokroić na większe kawałki. Układać w garnku na przemian baranina , kapusta. Wrzucić kilka ziaren pieprzu, posoić
Krok 3 - BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII foto
Dusić to na wolnym ogniu przez ok 3 godziny, (do momenty aż kość będzie sama odchodzić od mięsa). Mimo prostoty wykonania i małej ilości przypraw smakuje wyśmienicie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 13.05.2016 16:59
niezłe danie
mysza620 28.09.2015 12:34
Ja teź robiłam pierwszy raz, jak ktoś nie jest przekonany do baraniny moźna to zribić z innym mięsem
mysza75 28.09.2015 08:56
fajne mięsko jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat