Baranina duszona z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    40 dkg
  • tłuszcz do smażenia

  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • kapusta włoska

    1/8 główki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Baraninę pokroić w kostkę, oprószyć solą, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso zacznie mięknąć dodać pokrojone warzywa, dusić do miękkości, ew. podlewać wodą w razie potrzeby. Kiedy wszystko będzie miękkie, zagęścić mąką, dodać koncentrat, zagotować, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 10.09.2011 09:42
pycha
RenataZ-et 26.03.2011 16:51
Z takimi składnikami musi być pyszna
Iwona51 14.02.2011 19:32
pyszności
halinka1011 05.02.2011 10:39
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat