Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina duszona w jarzynach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

barani udziec 1/2 kg
marchewki 4
cebule 2
pomidory z puszki 1
kapusta włoska 1/2 główki
oliwa 1/2 szklanki
seler naciowy
czosnek 1/2 główki
rozmaryn 3 gałązki
pietruszka z nacią
białe wino 1/2 szklanki
por
sól
pieprz
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina duszona w jarzynach

Mięso oprószamy solą oraz pieprzem, obłożyć grubo pokrojonymi warzywami, przekłuć gałązkami rozmarynu i zalać winem, po czym odstawić na 12 godzin. Na rozgrzanej oliwie mocno podpiec mięso oprószone mąką. Zrumienić lekko ząbki czosnku i dodać warzywa, w których się mięso marynowało. Wszystko dusić w białym winie do miękkości. Po wyjęciu mięsa dodać pomidory z puszki i odparować sos. Plastry mięsa włożyć do sosu i poddusić wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 06.08.2011 22:40
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak