Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barani gulasz z fasolą

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 50 dkg
fasola 1/3 szklanki
cebula 3 szt
rodzynki 4 łyżki
jabłko 2 szt
olej 5 łyżek
sól chilli,cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
pomidor 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barani gulasz z fasolą

Fasolę moczyć przez 9 godz i ugotować w lekko osolonej wodze.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na złoty kolor.Mięso opłukać i pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą i doprawić solą,curry,cukrem i odrobiną chilli.Gdy mięso juz sie zarumieni dodajemy ugotowaną fasolę wraz z wywarem i dusimy razem pod pzykryciem.
Gdy mięso bedzie miekkie dodać rodzynki i jalko pokrojone w grubą kostkę,pomidory obrać ,pokroić dodać do gulaszu i dusić przez parę minut,na koniec wymieszać i przyprawić sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak