Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bara brith

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone owoce 45 dg
herbata 300 ml
dżem truskawkowy 2 łyżki
jaja 1 sztuka
cukier brązowy 6 łyżek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
mąka 45 dg
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Bara brith

Suszone owoce zamoczyć w herbacie na noc. W następnym dniu zagnieść ciasto z wszystkich składników (poz miodem). Gotowe ciasto włożyć do keksówki.Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 105 minut. Wystudzić. Wyjąć z keksówki. Wierzch posmarować odrobinę miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak