Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bandytki z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
masło lub margaryna 120 g
żółtko jajek 1
miód 5 łyżek
dżem 200 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Bandytki z dżemem

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodać pokrojone w kostkę masło, żółtko i golden syrop, zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie części.
Blaszkę (20 x 15 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wylepić cienko jedną częścią ciasta, wyrównać.
Krok 1 - Bandytki z dżemem foto
2
Na to rozsmarować dżem.
Krok 2 - Bandytki z dżemem foto
3
Przykryć drugą częścią ciasta. Ciasto można również rozwałkować na dwa prostokątne placki i zlepić je ze sobą dżemem.
Krok 3 - Bandytki z dżemem foto
4
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20-25 minut w 190 stopniach.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i pokroić na równe prostokąty.
Krok 4 - Bandytki z dżemem foto
5
Posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Bandytki z dżemem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:48
Fajna nazwa.
Aleksandra/Olcia 17.08.2014 19:53
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak