Banany z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rum

    odrobina
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • masło

  • banan

    2 sztuki
  • sok pomarańczowy

    1/4 (świeżo wyciśnięty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozgrzewamy na patelni dodajemy cukier i pokrojone na 8 części banany. Doprawiamy cynamonem. Po chwili wlewamy 1/4 szklanki soku pomarańczowego trochę rumu i podpalamy:) Wyjmujemy banany na talerz polewamy sosem a obok kładziemy dwie kulki lodów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jastinka 02.03.2011 08:21
niezłe
indi 25.11.2010 22:07
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat