Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w migdałowych śpiworkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 p?at
banan 1 szt
p?atki migda?ów 5 dag
wiórki kokosowe 5 dag
?ó?tko 1 szt
cukier puder 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w migdałowych śpiworkach

Ciasto francuskie kroimy na prostok?ty
( u mnie o wymiarach ok. 10cm x 7cm ).

Banana kroimy wzd?u? , a nast?pnie na pó?
( powstaj? 4 kawa?ki ).

Na ka?dym kawa?ku ciasta k?adziemy uko?nie banana (na przek?tnej).

Posypujemy szczypt? cukru pudru , wiórkami kokosowymi i p?atkami migda?owymi.

Sk?adamy ze sob? dwa przeciwleg?e rogi ciasta na bananie i chwil? dociskamy, aby w trakcie pieczenia si? nie porozkleja?y.

Powstaj? " ?piworki ".

?ó?tko roztrzepujemy z ?y?k? wody i smarujemy ciastka.

Pieczemy ok. 15minut w piekarniku nagrzanym do 200-220C.

Zdobimy wg. w?asnego pomys?u!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 14.01.2013 15:18
coś pysznego
Iwona17 07.01.2013 11:14
pyszne
Magula 07.09.2012 10:26
super przepis, uwielbiam ciasto francuskie
Kate131 07.09.2012 08:41
?wietne
Konczi 06.09.2012 20:19
fajne
Magda60 06.09.2012 19:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak