Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banany w czekoladzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 0,5 tabliczki
śmietanka 50 ml
rum 20 ml
ser mascarpone 2 łyżki
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: banany w czekoladzie

Banany obieramy ze skóry, przekrawamy na pół. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dolewamy śmietankę i rum. Dokładnie mieszamy.
Banany wrzucamy na moment na patelnię grillową, zdejmujemy, układamy na talerzu polewamy czekoladą z rumem, na talerzu robimy kleks z mascarpone.
Jeśli deser jest tylko dla dorosłych można wlać 2 łyżki rumu na patelnię i przykryć na chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 07.02.2012 16:05
extra
agnieszka214 24.10.2011 09:47
smaczne
iziona 24.10.2011 08:17
Cudny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak