Banany w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polewy czekoladowej

    1 opakowanie
  • tabliczki czekolady

    ok. pół
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banana przekroić na pół, a potem każdą połówkę przekroić wzdłuż. Rozpuścić polewę. Czekoladę utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Banany ułożyć na talerzyku i polać ciepłą polewą. Posypać czekoladą, rodzynkami i posypką. Na \"głównych kierunkach świata\" ułożyć ćwiartki pomarańczy.

Dodatkowo:
1 pomarańcza
posypka (oryginalna kupiona w sklepie, kolorowa)
rodzynki
zmielone orzechy włoskie

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat