Banany w cieście sezamowym z imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    180 gram
  • sezam

    4 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sos toffi do polania

  • banan

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do blendera wrzucamy mąkę, jogurt, jajko, imbir, cukier i dokładnie miksujemy. Wylewamy ciasto na talerz i mieszamy z sezamem. W woku rozgrzewamy olej, tak żeby do połowy przykrywał banany. Banany obieramy ze skórki, odcinamy końcówki, tniemy na kawałki ( na 3 części), obtaczamy dokładnie w cieście i smażymy na złoto na bardzo dobrze rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat