Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w cieście francuskim z prażonymi migdałami i wiórkami kokosowymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 275 g
banan 2 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
płatki migdałowe 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
cukier kryształ 1 łyżeczka
jajko 1 szt
woda zimna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście francuskim z prażonymi migdałami i wiórkami kokosowymi

Płatki migdałów oraz wiórki przyprażyć chwilkę na patelni.

Banany pokroić wzdłuż, a później na pół - z jednego powstanie 4 kawałki.
Banany rozłożyć na cieście francuskim, tak aby powstały prostokątne pola (banan w środku) które się wytnie nożykiem, posypać każdego cukrem waniliowym oraz prażonymi migdałami i wiórkami kokosowymi.
Złożyć ciasto, zgiąć po bokach. Ciasto ponacinać nożykiem.
Posmarować rozbełtanym jajkiem z wodą, a następnie posypać odrobiną cukru i pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 200 st. C ok 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.08.2014 11:36
rewelacyjne są
Pani Domu 26.08.2014 08:19
super pomysł
gosia1988 26.08.2014 07:38
pomysłowe :)
Renata9 25.08.2014 22:20
super deserek
2milutka 25.08.2014 20:54
fajny pomysł!
asiczekz 25.08.2014 20:48
ślinka cieknie
Gracer 25.08.2014 20:42
fajny przepis
kasiaw 25.08.2014 20:31
ciekawy przepis
Wafelek2601 25.08.2014 20:25
Smaczny przepis
Katarzyna59 25.08.2014 20:02
wyśmienite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak