Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany po karaibsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier brązowy 3 łyżki
kakao 3 łyżki
pomarańcza 1 szt
likier pomarańczowy 3 łyżki
cynamon Prymat do smaku
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany po karaibsku

Odkrawamy cztery plastry z pomarańczy i odkładamy je na później.Parzymy pomarańczę i ścieramy skórkę,wyciskamy sok.Mieszamy skórkę i sok z pomarańczy na patelni razem z kakao,cukrem i cynamonem.Podgrzewamy na wolnym ogniu,aż cukier się rozpuści.Dodajemy likier.Obieramy banany ze skóry i kroimy w kostkę.Wkładamy na patelnię,polewamy sosem,przykrywamy folią aluminiową i gotujemy na wolnym ogniu około 4 minuty.Nakładamy na talerze i dekorujemy plastrami pomarańczy.Podajemy na zimno lub na ciepło z bitą śmietaną lub serkiem homogenizowanym.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 02.07.2011 11:22
świetne
Krystyna32 30.03.2011 07:41
extra przepis
rosik93 29.03.2011 23:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak