Banany na ciepło

Banany na ciepło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bnany

    5 sztuk
  • wiórki kokosowe

    6 łyżeczek
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
  • miód

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać jajko, miód i olej wymieszać , banany obrać przekroić wzdłuż i na pół, każdą część obtoczyć w cieście i wiórkach kokosowych, smażyć na głębokim oleju ok 4 minut. Usmażone banany można podawać z kremówką lub powidłami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marchewka 21.07.2011 19:26
brzmi interesująco
eldcia 28.06.2011 18:18
smaczne:)
Gosia32 30.05.2011 14:11
uwielbiam
barbara11561 04.05.2011 09:49
Oj,jak pysznie się zrobiło:)
anemon 05.04.2011 07:31
Fajny deser.
misia53 17.03.2011 16:23
Bardzo ciekawe....
Marzena34 14.03.2011 13:14
ślinka cieknie,mniam
dorotka0000025 14.03.2011 12:35
ciekawy przepis
Dorota59 09.03.2011 11:48
smaczne
adam1f 03.02.2011 22:17
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat