Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowo-budyniowy deser Marceli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1 paczka
budyń wanilinowy 1 opakowanie
cukier 1 łyżka
mleko 2 szklanki
śmietanka kremowa 1 kubeczek
gorzka czekolada 1 tabliczka
banan 2 sztuki
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo-budyniowy deser Marceli

Herbatniki kruszymy w rozdrabniaczu i wkładamy po 2 łyżki do 6 pucharków. Następnie gotujemy budyń najlepiej z jedną łyżeczką cukru, aby nie był za słodki. Na herbatniki wykładamy budyń. Banany kroimy w plasterki i układamy na wierzch. Następnie wykładamy masę kajmakową i posypujemy znów miazga z herbatników. Ubijamy śmietankę z 1 łyżeczką cukru i przekładamy do pucharków. Wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami i startą gorzką czekoladą. Deser można schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 29.12.2013 12:40
ladnie wyglada
nogawkuchni 29.12.2013 12:40
Fajny pomysł na delikatny w smaku deser,wygląda bardzo zachęcająco,chętnie bym spróbowała,połączenie samych pysznych smaków i składników.
Marta11 29.12.2013 12:28
swietny deser
iwi 29.12.2013 11:43
Przepyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak