Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo- orzechowe muffinki
Kroki postępowania
Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 25- 30 minut w 180°C.
mąka tortowa | 1 szklanka |
mąka razowa | 0,5 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | 1/3 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
orzechy włoskie | 3/4 szklanki |
banan | 3 sztuki |
jajko | 2 sztuki |
cukier trzcinowy | 3/4 szklanki |
olej rzepakowy | 1/3 szklanki |
banan | do dekoracji |
orzechy włoskie | siekane do posypania |
sok z cytryny | |
cukier puder | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: