Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowiec pyszny

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuka
masło 25 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
śmietana 1/2 sztuki
banan 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bananowiec pyszny

Upiec biszkopt z 4 jaj.
2 banany odłożyć, resztę zmiksować. Masło utrzeć z żółtkami,dodawać banany,pod koniec dodać tężejąca galaretkę agrestowa ( 1 szk wody)
Masę dać na biszkopt i do lodówki aż zastygnie.
Poukładać banany pokrojone w plasterki i zalać galaretka,gdy stężeje.
Do śmietany wlać trzecia galaretkę i żelatynę i tym zalać cały placek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 15.11.2011 14:52
mmm ... coś naprawdę interesującego :)
Krzysztof42 03.01.2011 15:27
jak pyszny to zjem
Jolanta41 06.05.2010 17:23
A przepis na biszkopt?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak