Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec na bazie galaretek owocowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 20 dag
galaretka cytrynowa
galaretka agrestowa
cukier puder
masło śmietankowe

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec na bazie galaretek owocowych

Masło wymieszać z 3/4 szkl. cukru pudru, dodać do tego rozdrobnione ok. 1,5 kg bananów . Wszystko dokładnie wymieszać. Galaretkę cytrynową rozpuścić w pół szkl. wody i ciepłą wlać do wyrobionej wcześniej masy i jeszcze raz dobrze wymieszać. Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty (żeby nie wypływały można je wcześniejnamoczyć troszeczkę np. w galaretce), później nałożyć masę bananową na wierzch na biszkopty i jak masa stężeje, na sam wierzch wlać drugą galaretkę (można ją po stężeniu ozdobić np. bitą śmietaną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak