Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec Ewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
rodzynki 1/2 szklanki
margaryna 2 łyżki
banan 4 szt
orzechy włoskie 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec Ewy

Do tego ciasta wybieramy dojrzałe banany obieramy je z skórki i rozgniatamy widelcem. Orzechy włoskie parzymy i obieramy z skórki następnie siekamy. Margarynę rozpuszczamy po rozpuszczeniu mają być 2 duże łyżki margaryny. Do miski z rozdrobnionymi bananami dosypujemy mąkę ,cukier , sodę , bakalie i margarynę . Wszystko razem mieszamy dużą łyżkę . Ciasto nakąłdamy do foremki keksówki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 30.06.2013 15:31
smaczne takie ciasto
Marta11 30.06.2013 10:20
pyszne cisato
SmakolykiJoanny 30.06.2013 09:38
Pyszne te ciasto ci wyszło Ewcia .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak