Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec dwuwarstwowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
rodzynki garstka
masło 250 g 1 kostka
cukier puder 2/3 szkl
biszkopty okrągłe 1 paczka
cukier waniliowy 1 szt
kakao 1 łyżeczka
banan 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec dwuwarstwowy

Banany dobrze rozgniatamy widelcem. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy banany i miksujemy. Dodajemy galaretkę cytrynową lekko przestudzoną rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody. Masę dzielimy na 2 części. Do drugiej dodajemy łyżeczkę kakao. Na spód tortownicy wykładamy biszkopty. Na to wylewamy ciemną masę, następnie jasną. Na wierzch kładziemy rodzynki i zalewamy całość tężejącą galaretką agrestową. Ciasto wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 01.12.2012 16:11
bardzo fajne ciasto
Anna169Hosz 01.12.2012 15:23
Pomysłowe.
monisia1977 01.12.2012 12:05
dobre
AGNIESZKA144 01.12.2012 09:28
pyszne ciasto
sara1 01.12.2012 08:37
świetne ciacho
Mysiunia 01.12.2012 07:52
galaretkę którą dodajemy do masy bananowej rozpuszczamy w tradycyjny sposób, czy dajemy mniejszą ilość wody?
Beata61 30.11.2012 23:52
zaciekawił mnie ten przepis :)
Barbara/zuza22_85 30.11.2012 21:45
apetyczne ciacho
Miki 30.11.2012 21:45
super
manaika 30.11.2012 20:55
pycha
Sylwia56
Sylwia56 30.11.2012 20:19
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak