Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec bez pieczenia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 120 g
śmietana 30% 0,5 l
galaretka cytrynowa szt
banan 3 szt
woda 1/2 szkl
sok z cytryny 4 łyżeczki
galaretka brzoskwiniowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec bez pieczenia

Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami nasączonymi wodą z 2 łyżeczkami cytryny. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno następnie dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową mieszamy i wykładamy na biszkopty. Banany kroimy w plasterki skrapiamy pozostałym sokiem z cytryny i wykładamy na masę śmietanową. Zalewamy dwoma tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 2,5 szklance wody. Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 22.02.2016 21:24
bardzo lubię to ciasto
Bernadeta1 22.02.2016 19:46
fajny przepis na pyszny deser do kawusi
ilka01 22.02.2016 17:36
pyszności :)
mirosława4 22.02.2016 15:28
proste w wykonaniu a jakie smaczne
gosia561 22.02.2016 12:52
uwielbiam i polecam ciasta bez pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak