Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 3 szt
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
mąka tortowa 1 szkl
mąka kokosowa 0,5 szkl
masło 15 dag
cukier 0,5 szkl
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć z cukrem.
Krok 1 - Bananowiec foto
2
Banany obrać i zetrzeć na tarce
Krok 2 - Bananowiec foto
3
Dodawać po jednym jajku cały czas ucierając.
Krok 3 - Bananowiec foto
4
Następnie porcjami dodawać obie mąki, proszek i sodę.
Krok 4 - Bananowiec foto
5
Na koniec dodać starte na tarce do jarzyn banany, wymieszać.

Krok 5 - Bananowiec foto
6
Ciasto przelać do formy i piec 50-55 minut w temp. 175/180 stopni
Krok 6 - Bananowiec foto
7
Po upieczeniu wystudzić
Krok 7 - Bananowiec foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.09.2015 19:36
Super ciasto.
Benita 15.09.2015 12:23
Ciekawy przepis.
Madzai 15.09.2015 10:28
Bardzo dobre
bertpvd 15.09.2015 09:39
rewelacja !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak