Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 3 szt
mąka krupczatka 3/4 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
jajko 2 szt
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczeki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Kroki postępowania

1
Miękko margarynę miksujemy z cukrem na krem. Następnie dodajemy jajka.
Krok 1 - Bananowiec foto
2
Mąkę pszenną mieszamy z krupczatką i proszkiem do pieczenia. Stopniową dodajemy do margaryny. Dokładnie miksujemy.
Krok 2 - Bananowiec foto
3
Banany obieramy ze skórki, odcinamy końcówki. Owoce zgniatamy widelcem i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Wylewamy do formy.Pieczemy w 180 stopniach ok 45 minut. Upieczone i wystudzone ciasto oblewam polewą czekoladową.
Smacznego!
Krok 3 - Bananowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.05.2015 15:32
smaczne ciacho
Gracer 30.05.2015 11:45
zaprezentował się smacznie
jagoda5913 30.05.2015 11:16
Wspaniały. :-)
gosia56 30.05.2015 10:38
na pewno pyszny;)
AgaS10 30.05.2015 09:36
Ciekawy przepis:)
Futka 30.05.2015 08:53
Świetne i bardzo smaczne ciasto :)
irenka 29.05.2015 23:50
fajny przepis,pyszne słodkości do kawki
ttrytka 29.05.2015 23:17
słodkie smakołyki
fotoviderek 29.05.2015 22:17
Świetne ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak