Bananowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • jajko

    4
  • maka pszennna

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki
  • olej

    1 łyżka
  • masa

  • masło

    1
  • galaretka zielona

    2
  • banan

    3
  • cukier puder

    2 łyżki
  • budyń śmietankowy

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników pieczemy biszkopt ok 20-33 minut. Następnie przygotowujemy masę budyniową. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem tak by było puszyste, dodajemy po troszku budyniu cały czas miksując.Gotową masę wykładamy na ostudzony biszkopt, dekorujemy plasterkami banana, i zalewamy tężejącą zieloną galaretką, rozpuszczoną wcześniej w 2 szklankach gorącej wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 14.01.2014 20:58
przepyszne :) bananowe jest świetne :)
Magda24 06.01.2014 22:54
smaczny z owocami placek :)
Monika58 06.01.2014 11:15
lekki placek - lubię takie
Monika-twin 05.01.2014 18:45
Fajne ciacho
sasanka 05.01.2014 17:55
Ciekawy pomysł na fajne, owoce ciasto :)
patryska76 05.01.2014 17:29
Pyszne ciacho! ;-)
Katarzyna54 05.01.2014 17:01
pyszne ciasto
SylwiaMagdaSabin 05.01.2014 16:47
Robiłam podobnie.
Monia 05.01.2014 16:38
Na pewno smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat