Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
śmietana 30% 125 ml
jajko 2 duże
cukier 1 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
mąka krupczatka 150 g
mąka tortowa 200 g
cukier waniliowy 2 op.
banan 4 dojrzałe

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Banany zetrzeć na największych oczkach tarki warzywnej. Masło ogrzać do temp. pokojowej, aby zmiękło. Utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodawać stopniowo jajka, śmietankę, rozdrobnione banany i mąki połączone z sodą. Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec 50 minut.
Po upieczeniu pozostawić w wyłączonym i otwartym piekarniku przez ok.30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 27.09.2013 14:53
same pyszne ciasta u Ciebie :)
Habibi 22.09.2013 14:22
takie ciasto to super sposób na przejrzał banany, które dostały ciemnych plam i nikt nie chce ich zjeść ;)
Magula 22.09.2013 08:45
mniam pyszności
msmors 21.09.2013 22:49
fajny przepis
Krzysztof15 21.09.2013 21:50
palce lizac
eagle 21.09.2013 21:29
jeszcze nie piekłam, więc czas najwyższy:)
sylwia_mc 21.09.2013 21:28
Pyszne :)
Aleksandra/Olcia 21.09.2013 21:02
lubie ciasta z bananami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak