Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cukier 0,5 szkl.
mąka pszenna 0,5 szkl.
mąka ziemniaczna 0,5 szkl.
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
kakao 2 łyżki
czekolada gorzka 1 szt.
czekolada mleczna 1 szt.
masło 3/4 kostka
Żelatyna wieprzowa Prymat
banan 5 szt.
cukier waniliowy 16 g
kremówka 0,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

WYKONANIE:
BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM, DODAWAĆ ŻÓŁTKA, NASTĘPNIE DODAĆ OBIE MĄKI WYMIESZANE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAO.CIASTO WYLAĆ NA BLACHĘ, PIEC OK.30 MINUT W TEMPERATURZE 200 STOPNI.NA WYSTUDZONY BISZKOPT UKŁADAMY PRZECIĘTE WZDŁUŻ BANANY, NA NIE WYLEWAMY ROZPUSZCZONE Z MASŁEM I WYSTUDZONE CZEKOLADY. UBIJAMY ŚMIETANĘ Z CUKREM WANILIOWYM, DODAJEMY ROZPUSZCZONĄ W WODZIE ŻELATYNĘ, GDY SIĘ JUŻ UBIJE WYKŁADAMY JĄ NA WIERZCH CIASTA I POSYPUJEMY STARTĄ CZEKOLADĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak