Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
mąka tortowa 8 łyżek
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy. Dodajemy mąkę, żółtka i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min.

Krem:
1 l soku bananowego
3 budynie waniliowe

Sok dzielimy na 2 częsci, do jednej dodajemy budynie a drugą gotujemy. Następnie gotujemy budyń. Studzimy.

Wierzch:

śmietan-fix 2 szt
śmietanka 36%

Smietankę ubijamy z śmietan-fixem.

Przygotowany krem kładziemy na upieczony biszkopt, następnie układamy plasterki bananów, na to śmietankę. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.04.2013 09:11
jedno z moich ulubionych ciast
Neetka90 05.04.2013 16:25
oo.. aż ślinka leci na samą myśl..
Rafał10 28.01.2013 10:48
uwielbiam takie ciasta! Ale mi smaka narobiłaś :)
monika1968 27.01.2013 12:28
Wygląda apetycznie :)
Ada-Gaba 27.01.2013 10:08
pyszności
pajbek 26.01.2013 22:58
Super, takiego jeszcze nie jadam :-)
tessinka 26.01.2013 22:29
pyszne ciacho :)
treonina 26.01.2013 22:26
miałabym ochotę na kawałeczek :-)
halina17 26.01.2013 22:10
Smaczne ciasto bananowe.
manaika 26.01.2013 22:05
uwielbiam
radosna29 26.01.2013 21:51
fajny przepis uwielbiam wszystko co jest z bananami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak