Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
mąki pszennej 2 szkl
cukru 3/4 szkl
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mleko 5 łyżek
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Mleko zagotować, zdjąć z ognia, dodać sodę, wymieszać i przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem i wanilią, dodać jajka. Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać mleko oraz rozgniecione widelcem banany. Formę keksową o wym. 30x11x7,5cm natłuscić i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Przed podaniem posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.10.2013 23:41
dawno nie piekłam
caralajna 07.01.2013 08:29
mocno bananowy, uwielbiam to ciasto
emeslive 05.05.2012 21:56
Smakowite ciasto , śliczne zdjęcie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak