Bananowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemiaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    4 łyzki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jajka

    2 szt
  • cukier puder

    15 dag
  • sok i skórka z otartej cytryny

    1 szt
  • banan

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąki wymieszać ze sobą z mlekiem i rozkłóconymi jajkami, następnie zmiksować lub utrzeć z pozostałymi składnikami na jednolitą masę(jeśli jest zbyt rzadkie, dodać odrobinę mąki, jeśli zbyt gęste dolać 1-2 łyżki wody). Smażyć na rozgrzanej oliwie. Podawać posypane cukrem pudrem, dżemem,lub z bitą śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
noculos 26.05.2012 15:08
lubie bananny-przepis dla mnie ;)
noculos 26.05.2012 15:08
lubie bananny-przepis dla mnie ;)
noculos 26.05.2012 15:08
lubie bananny-przepis dla mnie ;)
noculos 26.05.2012 15:08
lubie bananny-przepis dla mnie ;)
Juleczka20 24.02.2012 11:17
uwielbiam
Joanna108 13.07.2011 08:53
mojej córce by pewnie smakowały
marta639 18.09.2010 12:13
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat