Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe racuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 szt
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 200 ml
serek mascarpone 125 g
oliwa
cukier biały 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe racuszki

Kroki postępowania

1
Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy cukier waniliowy oraz 3 łyżki cukru białego - ubijamy przez około 3 minuty, następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz jogurt i ponownie mieszamy do połączenia składników,
Krok 1 - Bananowe racuszki foto
2
następnie dodajemy serek mascarpone - przemieszać delikatnie.
Krok 2 - Bananowe racuszki foto
3
Banany obieramy i kropimy w półplasterki - dodajemy do masy - wszystko razem mieszamy.
Krok 3 - Bananowe racuszki foto
4
Smażymy racuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron - smażyłam na jak najmniejszym gazie aby ładnie się ścinały. Smacznego
Krok 4 - Bananowe racuszki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 23.08.2013 17:36
Moja córeczka za nimi szaleje
ALAGOR 30.12.2012 16:06
mmm palce lizac !
dagmara020 03.12.2012 09:05
mniam?
Magula 04.09.2012 07:38
smaczne
Kasnaj 26.08.2012 16:47
z bananami muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak