Bananowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • serek mascarpone

    125 g
  • oliwa

  • cukier biały

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bananowe racuszki foto
Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy cukier waniliowy oraz 3 łyżki cukru białego - ubijamy przez około 3 minuty, następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz jogurt i ponownie mieszamy do połączenia składników,
Krok 2 - Bananowe racuszki foto
następnie dodajemy serek mascarpone - przemieszać delikatnie.
Krok 3 - Bananowe racuszki foto
Banany obieramy i kropimy w półplasterki - dodajemy do masy - wszystko razem mieszamy.
Krok 4 - Bananowe racuszki foto
Smażymy racuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron - smażyłam na jak najmniejszym gazie aby ładnie się ścinały. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 23.08.2013 17:36
Moja córeczka za nimi szaleje
ALAGOR 30.12.2012 16:06
mmm palce lizac !
dagmara020 03.12.2012 09:05
mniam?
Magula 04.09.2012 07:38
smaczne
Kasnaj 26.08.2012 16:47
z bananami muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat