bananowe racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dg
  • maślanka

  • jajko

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • szczypta soli

  • masło

    2 łyżki
  • cukier puder

  • miód płynny

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę mieszamy z proszkiem,solą i cukrem.masło roztapiamy,lekko studzimy.mieszamy z rozkłóconym jajkiem i maślanką.nadal mieszając,stopniowo wlewamy do mąki.banany kroimy w plasterki,dodajemy do ciasta i mieszamy.smażymy racuchy i polewamy miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kotlet 29.11.2011 23:27
no no fajne są :)
kate.500 06.04.2011 11:02
pzsynie wzgldaj...
MAR3STA 01.04.2011 22:39
pycha!
Elżbieta17 11.03.2011 09:58
Piekłam takie z jabłkami, muszę zrobić też z bananami:)
Edyta38 09.03.2011 20:39
palce lizać:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat