BANANOWE PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ – bezglutenowe

BANANOWE PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ – bezglutenowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    3/4 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • jajko

    1 szt
  • banan

    1 szt
  • sok z cytryny

    1 łyzeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną kaszę jaglaną miksujemy z bananem, jajkiem, mąką oraz proszkiem do pieczenia i sokiem z cytryny.

Smażmy niewielkie placuszki na odrobinę natłuszczonej patelni ( po ok. 3 minuty z każdej strony ).

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monikaT83

28.01.2016 10:26
Od razu wiedziałam kto stworzył te pyszne placuszki :)

olkaaa

28.01.2016 07:43
chętnie spróbuję

Mama niejadka

27.01.2016 21:40
Super pomysł

Róża1

27.01.2016 21:33
świetny przepis !!!!!!!

halina17

27.01.2016 21:13
Dobre placuszki.

Monika-twin

27.01.2016 21:12
lubie taie inne placki i zdrowe.

Wiktoria29

27.01.2016 21:08
lubię placki bananowe,choć takich z kaszą jeszcze nie jadłam, czy mąka ziemniaczana jest konieczna?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat