BANANOWE PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ – bezglutenowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    3/4 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • jajko

    1 szt
  • banan

    1 szt
  • sok z cytryny

    1 łyzeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną kaszę jaglaną miksujemy z bananem, jajkiem, mąką oraz proszkiem do pieczenia i sokiem z cytryny.

Smażmy niewielkie placuszki na odrobinę natłuszczonej patelni ( po ok. 3 minuty z każdej strony ).

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monikaT83 28.01.2016 10:26
Od razu wiedziałam kto stworzył te pyszne placuszki :)
olkaaa 28.01.2016 07:43
chętnie spróbuję
Mama niejadka 27.01.2016 21:40
Super pomysł
Róża1 27.01.2016 21:33
świetny przepis !!!!!!!
halina17 27.01.2016 21:13
Dobre placuszki.
Monika-twin 27.01.2016 21:12
lubie taie inne placki i zdrowe.
Wiktoria29 27.01.2016 21:08
lubię placki bananowe,choć takich z kaszą jeszcze nie jadłam, czy mąka ziemniaczana jest konieczna?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat