Bananowe placuszki na jogurcie naturalnym

Bananowe placuszki na jogurcie naturalnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    165 g
  • jaja

    2
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • banan

    1 duży
  • jabłko

    1 małe
  • olej do smażenia

  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko i banana obieramy. Banana kroimy w plasterki, jabłko w kostkę.
Jogurt naturalny mieszamy z jajami, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy pokrojone owoce i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy łyżką placuszki i smażymy na brązowo.
Osączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

idealme

24.02.2014 14:03
bardzo smaczne :)

kaprysiek

24.02.2014 13:58
Wszystkie składniki mam w tej chwili w lodówce poza jogurtem naturalnym, więc do sklepu i robię ;-)

nogawkuchni

24.02.2014 13:20
Bardzo lubię takie placuszki,świetne zarówno na deser,jak i na kolację,czy śniadanie,pysznie się u Ciebie prezentują.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat