Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowe naleśniki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 25 dag
jaja 1 duże
mleko 250 ml
woda 250 ml
sól do smaku
oliwa do smażenia
miód do polania
banan 6-7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: bananowe naleśniki

1. Mąkę oraz szczyptę soli wsypać do miseczki, wbić jajko, dodać wodę oraz mleko i zmiksować.

2. Rozgrzać na patelni oliwę, obrane i pokrojone na części banany zanurzać w przygotowanym cieście i kłaść na rozgrzaną oliwę. Smażyć z obu stron na złocisty kolor.

3. Gotowe polać odrobiną miody i podawać najlepiej na gorąco (chociaż zimne tez są pyszne.)

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 29.04.2013 21:22
uwielbiam naleśniki, z bananami jeszcze nie jadłam, więc muszę wypróbować
fotoviderek 19.04.2013 07:11
Uwielbiam takie naleśniki :)
Klausia 12.04.2013 15:55
dzisiaj robiłam naleśniki szkoda, że wcześniej tu nie trafiłam :) następnym razem będą Twoje :)
Wafelek2601 26.12.2012 19:40
Fajne
RenataZ-et 07.11.2012 17:23
ciekawa propozycja
Ada-Gaba 06.10.2012 08:48
muszę wyprobowac
Magdalena80 27.10.2011 23:37
ciekawa sprawa z tymi owocowymi naleśnikami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak