Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe muffiny Nigelli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 3 dojrzałe sztuki
olej roślinny 125 ml
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 250 g
cukier 100 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada 70-100 g
orzechy włoskie 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe muffiny Nigelli

Kroki postępowania

1
Czekoladę łamię na mniejsze kawałki. Obrane banany rozgniatam widelcem. Odstawiam na bok.
Krok 1 - Bananowe muffiny Nigelli foto
2
Olej łączę dokładnie z jajkiem, dodaję banany. W osobnej misce łączę ze sobą suche składniki
Krok 2 - Bananowe muffiny Nigelli foto
3
Mokre składniki łączę z suchymi.
Krok 3 - Bananowe muffiny Nigelli foto
4
na końcu dodaję czekoladę i orzechy (1/3 orzechów można odłożyć i posypać nimi wierzch muffinów tuż przed pieczeniem).
Krok 4 - Bananowe muffiny Nigelli foto
5
Ciasto napełniam papilotki do 3/4 wys.
Krok 5 - Bananowe muffiny Nigelli foto
6
Piekę ok. 20min (200'C) to tzw. suchego patyczka,
Krok 6 - Bananowe muffiny Nigelli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.07.2014 20:23
na pewno bardzo smaczne
patryska76 04.07.2014 00:56
Zdecydowanie moje smaki ! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak