Bananowe lacuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rum

    0,5 kieliszka
  • cytryny

    2 szt
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • piwo

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • cukier puder

  • olej do smażenia

  • banan

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany kroimy w kostke i wkladamy do rumu wymieszanego z sokiem z cytryn na 15 min. Make miksujemy z zoltkiem i piwem. Odstawiamy na 30 min. Bialko ze szczypta soli ubijamy na sztywna piane i mieszamy z ciastem.Dodajemy banany i mieszamy. smazymy na rozgrzanym tluszczu. odsaczamy z tluszczu i posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 05.04.2016 10:46
wspaniałe,kiedyś jadłam u kolezanki i były pyszne
Jagódka77 22.02.2016 21:08
super wygladają
Kejti 04.06.2014 23:11
Wersja z rumem,na pewno pyszna :-)
monisia1977 21.10.2012 17:01
pycha
sara1 21.10.2012 16:52
świetne
manaika 21.10.2012 15:02
w takiej wersji jeszcze nie robiłam
kasiaw 21.10.2012 14:47
super jednak ja wolę z jabłkami
Krzysztof15 21.10.2012 14:45
super
gosia56 21.10.2012 14:42
napewno pyszne robię podobne ale bez rumu.
angelika14 21.10.2012 14:42
takich jeszcze nie jadłam- muszę spróbować je zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat