Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe lacuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum 0,5 kieliszka
cytryny 2 szt
mąka pszenna 1 szklanka
piwo 1 szklanka
jajko 1 szt
sól
cukier puder
olej do smażenia
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe lacuchy

Banany kroimy w kostke i wkladamy do rumu wymieszanego z sokiem z cytryn na 15 min. Make miksujemy z zoltkiem i piwem. Odstawiamy na 30 min. Bialko ze szczypta soli ubijamy na sztywna piane i mieszamy z ciastem.Dodajemy banany i mieszamy. smazymy na rozgrzanym tluszczu. odsaczamy z tluszczu i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.04.2016 10:46
wspaniałe,kiedyś jadłam u kolezanki i były pyszne
Jagódka77 22.02.2016 21:08
super wygladają
Kejti 04.06.2014 23:11
Wersja z rumem,na pewno pyszna :-)
monisia1977 21.10.2012 17:01
pycha
sara1 21.10.2012 16:52
świetne
manaika 21.10.2012 15:02
w takiej wersji jeszcze nie robiłam
kasiaw 21.10.2012 14:47
super jednak ja wolę z jabłkami
Krzysztof15 21.10.2012 14:45
super
gosia56 21.10.2012 14:42
napewno pyszne robię podobne ale bez rumu.
angelika14 21.10.2012 14:42
takich jeszcze nie jadłam- muszę spróbować je zrobić
Adamorek 21.10.2012 13:59
jadłem tylko z jabłkami
ilovebake 21.10.2012 13:46
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak