Bananowe cupcakes z białą czekoladą

APM

Bananowe cupcakes z białą czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • masło

    120 gram
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczka
  • jajko

    2 sztuka
  • cukier

    0,5 szklanka
  • biała czekolada

    0,5 tabliczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • mascarpone

    120 gram
  • likier bananowy

    2 łyżka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • banan

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zmiksować z masłem, następnie dodać rozdrobnionego widelcem banana (skropionego sokiem), jajka, do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Na koniec dodajemy posiekaną białą czekoladę.

Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w 180' do suchego patyczka.

Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i likierem.

Kremem dekorujemy ostudzone babeczki.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 21.06.2013 00:12
Tylko tak robić.
Magula 05.03.2013 12:30
cudne, smaka narobiłaś takimi babeczkami
magduś83 05.03.2013 00:41
zgadzam się poprzedniczką, wyglądają naprawdę super!!! w smaku też są pewnie rewelacyjne :)
muffina 04.03.2013 23:44
Wyglądają powalająco są w bardzo estetyczny sposób zrobione. Ciekawość mnie zżera jak smakują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat