Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe cake pops

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 80 g
gorzka czekolada 50 g
nektar bananowy 80 ml
Do ozdoby:
roztopiona czekolada
jadalne pisaki
maczek cukrowy
herbatniki czekoladowe 370 g
banan 1 rozgnieciony

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe cake pops

Herbatniki kruszymy na bardzo drobno.

Dodajemy do nich masło, roztopioną czekoladę (zostawiamy łyżeczkę do przyczepienia wykałaczek) i rozgniecionego banana, ucieramy do połączenia składników po czym wlewamy nektar bananowy.

Zagniatamy masę w jedną całość i formujemy z niej półksiężyce.

Końcówki wykałaczek lub rurek moczymy w roztopionej czekoladzie i wciskamy je w ciasto.

Tak przygotowane cake pops wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut aby po schłodzeniu były bardziej zwarte.

Roztapiamy czekoladę do ozdabiania i smarujemy kuleczki.

Obtaczamy je w maczku cukierniczym lub malujemy jadalnym pisakiem.

Odstawiamy do zastygnięcia.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 28.08.2012 21:13
super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak