Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe blondies

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

blondies

masło 100 gram
cukier brązowy 1 szklanka
jajko 1
ekstrakt waniliowy 1 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
mąka pszenna 1 szklanka
banan 1 sztuka

polewa

masło 50 gram
cukier brązowy 1/2 szklanki
mleko 2 łyżki
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe blondies

Piekarnik nastaw na 170 C.
Masło rozpuść,ostudź. Ostudzone masło zmiksuj z cukrem, dodaj jajko i wanilię.
Dodaj sól i mąkę. Banana rozgnieć widelcem i dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do formy i piecz przez ok. 25-30 minut.
Polewa:
Masło rozpuść,dodaj cukier i mleko. Wymieszaj. Doprowadź do wrzenia. Odstaw na 5 minut, następnie dodaj cukier puder i wymieszaj. Polej ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.05.2016 11:51
smacznie się zapowiada
krokus 12.05.2016 22:42
Z bananami jeszcze nie jadłam
Mama niejadka 12.05.2016 21:48
Fajne ciasto
Kolorowa 12.05.2016 21:45
Bardzo ciekawe.
Wiktoria29 12.05.2016 21:44
chętnie bym spróbowała
afrodyta 12.05.2016 20:23
Wygląda obłędnie :-)
joannaa24 12.05.2016 17:29
Bardzo fajne ciasto ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak