Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Delikatnie słodkie, mocno bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi. Idealne na deser czy też przekąskę w szkole lub w pracy.

Składniki:

Babeczki:

banan 4 sztuki
masło roztopione 50 g
mleko 100 ml
cukier 2 łyżki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
mąka pszenna 2 szklanki
czekolada mleczna 0.5 tabliczki
wiórki kokosowe 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi

Banany pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w kielichu blendera lub w wysokiej misce.
Wlać roztopione masło oraz mleko, wsypać cukier.
Całość zblendować.
Jajka roztrzepać, przelać do masy bananowej.
Wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Masę przelać do natłuszczonym foremek na babeczki, do 3/4 wysokości.
Czekoladę posiekać drobno.
Wierzch babeczek posypać czekoladą oraz wiórkami kokosowymi.
Piec ok. 45 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak