Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa pieczona owsianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
płatki owsiane górskie 8 i 1/2 łyżki
banan 1 mały dojrzały
marmolada 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa pieczona owsianka

W miseczce rozgniatamy przy użyciu widelca banan. Dodajemy płatki owsiane błyskawiczne. Całość zalewamy gorącym mlekiem. Mieszamy i odstawiamy do napęcznienia płatków. Owsiankę przekładamy do naczynia do zapiekania. Na koniec dodajemy łyżkę ulubionej marmolady i rozprowadzamy dowolnie po owsiance (przemieszałam widelcem).

Owsiankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (na środkowy poziom). Zapiekamy około 20 minut. Ja lubię gdy owsianka jest w środku jeszcze miękka w środku, ale można zapiekać ją dłużej.

Podajemy od razu. U mnie z listkami świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak