Bananowa pieczona owsianka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • płatki owsiane

    górskie 8 i 1/2 łyżki
  • banan

    1 mały dojrzały
  • marmolada

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce rozgniatamy przy użyciu widelca banan. Dodajemy płatki owsiane błyskawiczne. Całość zalewamy gorącym mlekiem. Mieszamy i odstawiamy do napęcznienia płatków. Owsiankę przekładamy do naczynia do zapiekania. Na koniec dodajemy łyżkę ulubionej marmolady i rozprowadzamy dowolnie po owsiance (przemieszałam widelcem).

Owsiankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (na środkowy poziom). Zapiekamy około 20 minut. Ja lubię gdy owsianka jest w środku jeszcze miękka w środku, ale można zapiekać ją dłużej.

Podajemy od razu. U mnie z listkami świeżej mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat