Bananowa kawa mrożona

Bananowa kawa mrożona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    1 dojrzała sztuka
  • kawa rozpuszczalna

    2 czubate łyżeczki
  • woda

    wrząca 1/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • cukier

    do smaku
  • mleko

    zimne 300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banana obrać, pokroić w plasterki, przełożyć do zamykanego plastikowego pojemnika i mocno zamrozić. Kawę zalać wrzącą wodą. Dodać do niej cukier waniliowy i cukier (ilość wg upodobań), dokładnie wymieszać, ostudzić i schłodzić. Zamrożonego banana przełożyć do miski blendera. Dodać do niego kawę i mleko. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Bananową kawę rozlać do szklanek. Podawać ze słomką od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat