Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa kanapka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 grube kromki
banan 2 szt
rabarbar 2 łodygi
cukier 1 łyżka
woda 3 łyżki
jajko 2 szt
Imbir mielony Prymat 2 szczypty
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
Kardamon mielony Prymat 2 szczypty
miód 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa kanapka

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na 2 cm kawałki. Następnie na małej patelni kawałki rabarbaru zasypać cukrem i dodać wodę. Rabarbar dusić pod przykryciem ok. 5 min, aż zmięknie. Przecedzić z nadmiaru wody i odstawić do wystygnięcia. Jednego banana pokroić na cienkie plasterki, odstawić. Drugiego dojrzałego banana zblendować z jajkami, cynamonem, kardamonem i mielonym imbirem. Pszenny chleb pokroić na 2 grube ok. 3,5 cm kromki, zrobić nożem kieszonkę i włożyć do niej kilka (6-8) plasterków banana oraz ostudzony rabarbar. Następnie kromki obtoczyć w masie bananowej i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 3-4 min. z każdej strony aż do zrumienienia (resztę masy bananowej wylać na patelnię na kromki). Gorące kromki podawać z miodem i plasterkami banana. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 12:12
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak