Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bambo

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
woda 250 mililitrów
cukier 500 gram
kakao 10 dekagram
mleko w proszku 500 gram
bakalie
herbatniki 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: bambo

zagotować wodę + cukier + margarynę, połączyć produkty sypkie ( kakao i mleko) i przemieszać. Gdy nam się pomieszają produkty sypkie to wlewamy wode z margaryną i cukrem ciągle mieszając. Po wyrobieniu masy mleczno kakaowej dodajemy bakalie ( takie jak chcemy) i pokruszone na małe kawałeczki herbatniki. Gdy nasza masa jest już gotowa przekładmy ją do formy i odstawiamy do ostygnięcia. Najlepiej jest formę natłuścić żebu potem nasz bambo elegancko wyszedł z formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 03.08.2012 07:56
ekstra!;)
Dorian 23.05.2012 07:43
super
Natalia40 12.05.2012 18:01
super
kate.500 11.05.2012 07:50
super
Justyna87 26.04.2012 17:48
pycha;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak