Przepis i sposób przygotowania na: Balsamiczny indyk z gruszką
2. Gruszki obrać, usunąć pestki po pokroić w ósemki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Szalotki pokroić w piórka.
3. Na patelnię z pozostałościami po smażeniu mięsa włożyć czosnek i szalotkę. Podsmażać przez 3 - 4 minuty często mieszając. Dodać gruszki i podsmażać dalsze 2 minuty. W międzyczasie z bulionu, octu i musztardy zrobić sos.
4. Sos wlać na patelnię. Całość dobrze wymieszać i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Dodać kotlety, dusić kolejne 3 minuty. Następnie patelnię odkryć i często mieszając, dusić potrawę aż sos zgęstnieje.
5. Kotlety podzielić na kawałki wielkości kawałków gruszek. Podawać z ulubionym makaronem lub ryżem.