Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bałkańskie kolanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa
cebula
Papryka słodka mielona Prymat
lutenica
natka pietruszki
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Bałkańskie kolanka

Na 2 łyżki gorącej oliwy wrzuciłam pół pętka kiełbasy pokrojonej w kosteczkę. Po kilku minutach dodałam pokrojoną czerwoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Kiedy warzywa się podsmażyły, dolałam szklankę wody, osoliłam, dodałam łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki chilli. Dusiłam. Kiedy papryka była miękka dodałam 4 łyżki lutenicy. Czym jest lutenica? To bałkańska pasta-sos z pomidorów, papryki, bakłażanów i cebuli. Poddusiłam jeszcze około 5 minut, dodałam garść natki pietruszki.
Podałam z makaronem kolanka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 17.08.2013 13:06
tak na oko wszytsko ?
ewka1978 02.02.2013 11:50
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak